top of page
SVETOVNO ŠOLSKO PRVENSTVO V ORIENTACIJSKEM TEKU

10.05.2019 | Monika Ravnikar

1800 km severovzhodno od Slovenije, 23 držav, skoraj 800 udeležencev, 37 članov slovenske reprezentance od tega 11 članov OK Komenda, tri tekmovanja, nešteto novih prijateljev in spominov. To je le nekaj številk letošnjega Svetovnega šolskega prvenstva v orientacijskem teku (WSCO), ki je potekalo v Estonskem mestu Otepää.

V pribaltsko državo, katere najvišji vrh meri le 318 metrov, smo se odpravili z željo po čim boljših rezultatih, ki smo jih v preteklosti že dosegli, in željo, da spoznamo in se spoprijateljimo s čim več sovrstniki iz drugih držav.  Po torkovem treningu je bilo v sredo na vrsti že prvo tekmovanje in sicer na dolge proge. Vrhunski nastop je uspel Katji Babič, ki je zasedla 5. mesto med srednješolkami. Odlično sta s progo opravila tudi Nejc Turk in Domen Kavčič z 18. in 19. mestom. V četrtek smo imeli dan za počitek, ki smo ga izkoristili za orientacijsko raziskovanje mesta Tartu in večerno predstavitev narodov. WSCO je namreč  eno izmed redkih tekmovanj, ki daje velik poudarek tudi prepletanju in spoznavanju različnih kultur in narodov. Petek pa je bil dan za ''popravni izpit'' za tiste, ki na dolgih progah s svojim rezultatom niso bili najbolj zadovoljni. Na srednjih progah, med močvirji in mrežami poti, je bil najbolje na poti Domen Kavčič. Ko smo v ciljni areni zaslišali, da je v igri za stopničke, nam je srce začelo biti hitreje in še močneje smo stisnili pesti. Na žalost se je Domnu tik pred ciljem pripetila napaka in sekunde so tekle prehitro, da bi še lahko ujel stopničke. Kljub temu pa je 14. mesto še vedno odličen rezultat. Med prvih dvajset so se na srednjih progah uvrstili še Nejc Turk, Ana Pia Pogačar in Zala Zavrl. V soboto pa je sledil še vrhunec tekmovanj – prijateljske štafete, kjer so vse tekmovalce glede na rezultata predhodnih tekem razvrstili v trojke, v katerih je vsak izmed njih prihajal iz svoje države. Razdelili so si kontrolne točke in se podali na lov za njimi. Prvotni namen tekme je predvsem druženje, vendar pa brez tekmovalnega duha ne gre. Zala je skupaj s Francozem in Špancem izbrala odlično taktiko in skupaj so osvojili prvo mesto.

Trenerji OK Komenda prav vsem našim tekmovalcem (Karin, Niki, Tini, Zali, Ani Pii, Katji, Domnu, Nejcu in Natanu Maju) iskreno čestitamo za njihove dosežke. Za marsikoga je bilo to prvo večje tekmovanje in nekatere so na žalost izdali ''živčki'' ter so naredili nekaj več napak, kot bi si želeli. Kljub temu glavo pokonci. Še bodo priložnosti, če ne prej čez dve leti, ko bo takšno tekmovanje v Srbiji.

arhiv dogodkov

OK Komenda, Orientacijski klub Komenda, Orienteering, Atletika Komenda, Atletski klub, Šport v Komendi

bottom of page