top of page

EYOC 2019 - Evropsko mladinsko prvenstvo v orientacijskem teku v Belorusiji

Konec junija je v Belorusiji potekalo za nas mladince eno najpomembnejših tekmovanj Evropsko mladinsko prvenstvo v orientacijskem teku (EYOC). Pričakovanja so bila visoka, saj smo se na tekmovanja pripravljali in zanje zares veliko trenirali.

Slovenijo je zastopalo osem mladincev. Prva izmed treh tekem je bila tekma na dolgih progah. Spopadli smo se z zahtevnim beloruskim terenom in preizkusili svoje znanje in fizično pripravljenost. Mladinka Katja Babič je z izvrstnim nastopom osvojila 6. mesto in za to prejela diplomo.

Naslednji dan je potekala tekma štafet. Teren se ni bistveno razlikoval od terena dolgih prog, le z nekoliko manj vzpona. Mlajše mladinke v kategoriji Ž16, v zasedbi Katje, Tine in Teje, so svoj lanski rekord slovenskih uvrstitev (Ž16/16. mesto) letos še izboljšale in z odličnim nastopom vseh treh osvojile 8. mesto.

Po štafetah je sledil dan premora in zabava, naslednji dan pa še zadnja tekma, šprint. Kar nekaj mladincev se je na to tekmo še posebej pripravljajo, a jim željenega rezultata ni uspelo doseči zaradi nepričakovane zastrupitve s hrano.

Letošnje evropsko prvenstvo se mi je zdelo tehnično precej zahtevno, predvidevam da zaradi povsem drugačnega terena, ki ga nismo vajeni. Z izjemo dolgih prog so mi bile proge všeč in sem v teku uživala. Ker pa je to eno pomembnejših tekmovanj, je pritisk večji in zato do napak pride hitreje. S tekmami nisem popolnoma zadovoljna in menim, da rezultate lahko še izboljšam.



bottom of page