top of page

WSCO - Svetovno šolsko prvenstvo Estonija 2019


Svetovno šolsko prvenstvo 2019 v Estoniji se je končalo, starši smo prav na vse vas, dragi tekmovalci, zelo, zelo ponosni. Vemo, da ste se prav vsi trudili po svojih najboljših močeh in vemo, da ste se vsi vrnili s polno mero novih izkušenj, tako tekmovalnih kot tudi osebnih. Eni ste z rezultati bolj zadovoljni, drugi malo manj… vendar pa se morate zavedati, da rezultat na takšnih tekmovanjih ni edino merilo, saj tudi olimpijsko geslo pravi: »Važno je tekmovati, ne zmagati…« Verjamemo, da ste se imeli lepo, da ste spoznali nove prijatelje in da vas bodo spomini na to tekmovanje spremljali tudi v prihodnje ter vam dajali novo motivacijo, energijo in zagon za delo v naslednjih letih. In to šteje.

Hvala Orientacijskemu klubu Komenda, njegovemu vodstvu in vodstvenim organom, da so naklonjeni udeležbi svojih članov na tem tekmovanju in jim po svojih najboljših močeh tudi pomagajo.

Naj se ob tej priložnosti zahvalimo vsem trenerjem in vaditeljem, ki so naše otroke v letošnji sezoni in tudi v preteklih letih pripravljali na to in podobna tekmovanja. Da ne bi koga nenamenoma izpustili, vas dragi trenerji in vaditelji, ne bomo naštevali poimensko – hvala pa vsem in vsakemu posebej za vaš trud in predanost predajati in podajati svoje znanje in izkušnje mlajšim generacijam.

Zelo odgovorno in zahtevno nalogo na takšnih mednarodnih tekmovanjih opravijo vodja in spremljevalci…, zato gre en velik hvala tudi vsem spremljevalcem in vodji odprave g. Alešu Ferencu, ki se vedno znova potrudi in izpelje odpravo slovenskih učenk in učencev ter dijakinj in dijakov na Svetovno šolsko prvenstvo v orientacijskem teku. Starši se še posebej zahvaljujemo Blažu in Moniki, ki sta spremljala večino komendskih orientacistov. Vemo, da vama je bila zaupana odgovorna naloga, in da z najstniki ni vedno lahko…upamo pa, da vama vseeno niso naredili preveč sivih las. Hvala vama, da sta jih zdrave in zadovoljne pripeljala nazaj.

Seveda je vsako takšno tekmovanje velik finančni izziv za starše. Ob taki priložnosti smo veseli kakršnekoli pomoči in sredstev, ki razbremenijo družinske proračune. Zahvaljujemo se vsem, ki ste kakorkoli pripomogli, da je finančno breme za starše manjše:

sponzorju Sipro inženiring, d.o.o.

ter donatorjem (našteti po abecednem redu):

Avto Cerar Kamnik, d.o.o., Bankart d.o.o., BIOTERA, d.o.o., GAŠPER TRANSPORT, d.o.o., KOPS PRO, d.o.o., Metalplastika, d.o.o., Minox d.o.o., Mizarstvo LUŽAR, s.p., MKL systems, d.o.o., Tesarstvo in krovstvo, Štebe Igor s.p., Težka gradbena mehanizacija, Roman Kosirnik s.p., Titro bazeni d.o.o., V&M, d.o.o., Velux, d.o.o., Veterinarska ambulanta 4 tačke Veterina Kranj d.o.o. Vrtnarstvo Gašperlin/ Kmetija AG, d.o.o.

Zahvala gre tudi piceriji Gorjan in Orientacijskemu klubu Komenda, ki je danes s picami poskrbel za lačne želodce naših tekmovalcev. Hvala tudi mamam, ki so poskrbele za današnje sladice.

Občina Komenda je tudi po zaslugi uspehov komendskih orientacistov prepoznana v Sloveniji. Preko mednarodnih tekmovanj, kakršno je tudi Svetovno šolsko prvenstvo pa je zanjo slišijo tudi v mednarodnem merilu. Zahvaljujemo se Občini Komenda in g. županu, ki komendske orientaciste redno spremlja, zanje navija in jih podpira. Danes pa se je prijazno odzval povabilu in jih prišel tudi pozdravit. Hvala vam.

Dragi naši otroci, hvala vam za vaš trud, vaše uspehe in lepe trenutke, ki smo jih preživeli z vami, ko smo vas v živo spremljali in navijali za vas na tekmah v Estoniji. Čestitke vsem in vsakemu posebej.

V imenu staršev tekmovalcev na Svetovnem šolskem prvenstvu v orientacijskem teku v Estoniji, članov Orientacijskega kluba Komenda, zapisala Romana Ravnikar.



bottom of page