top of page

Silva O'Camp 2018


Poleti, ko bi se nas večina najraje preselila v hladilnik, traja v Sloveniji nekakšen orientacijski premor. Ampak za naju s Katjo ne! Našli sva nov podvig, ki se ga nihče drug iz Slovenije ni želel udeležiti. Imenuje se Silva O'Camp. To je trening camp ob kraju Vidnava na češko-poljski meji. To je res izkušnja, ki se jo izplača izkusiti. Za naju je bilo to nepozabnih 11 dni v verjetno edinem kraju v Evropi, kjer prenos podatkov ne dela.


Zelo sva izboljšali najino tehniko, ugotovili, kje so še možnosti za napredek. Spoznali sva tudi ogromno prijateljev in se noro zabavali. Zelo sva bili veseli, ker sva prišli v ˝močno˝ skupino. Fantje z dolgimi nogami, ki rišejo karte in organizirajo tekme; Yasna Petrova, ki je bila 3. na EYOCu… Veliko sva se naučili že od njih, potem pa so sledili še res legendarni treningi in seveda analize z izraelskim trenerjem. Ne bova izdali kakšne treninge vse smo imeli. Pridite naslednje leto in izkusite sami 😉. Lahko pa povem, da sta bila najina najljubša treninga intervali (na karti 1:5000 v gozdu) in memory-o.


Šli smo tudi na izlet s kolesi. Celodnevni izlet na dan počitka, ki nas je pošteno izmučil, in še in še bi lahko naštevali. Bistvo je, da ta camp ni namenjen le orientacijskemu teku, ampak tudi dejavnostim zvečer. Koncert neke rock skupine, kjer smo se tako zabavali, da sva s Katjo naslednji dan prespali budilko. »Superpuncher« - meni se to zdi popolnoma neumna stvar, ampak je zelo zanimiva za gledalce. »Tiomila« - kar je v bistvu orientacija… Karin je ponosna, da je zmagala prav njena skupina. Naj ne začenjava o plesih. To so zabave, kot jih še niste videli. Tale ni ravno za odrasle, ampak smo plesali tudi na počasne pesmi. Najboljši del campa so bili novi prijatelji, ki sva jih spoznali. Teh je res, res veliko: izraelski fantje in punce, Bolgari, Čehi in Slovak. Na koncu je sledil najtežji del - slovo. Da bi nam bilo lažje, smo ukradli nekaj kosmičev iz kuhinje, upsi; Ampak ni ravno pomagalo.


Verjamem, da vas je sedaj kar nekaj, ki še berete najine misli in v vas že tli želja, da bi se pridružili. Priložnost imate že naslednje leto, ko bo Silva O'Camp od 18.7. do 28.7. Midve bova tam, boš tudi ti?


bottom of page