top of page

Easter 4 - 2017


V petek, soboto, nedeljo in na velikonočni ponedeljek se je na primorskem odvijalo vsakoletno mednarodno velikonočno tekmovanje Easter 4. Udeležilo se ga je malo manj kot petsto tekmovalcev iz kar petnajstih evropskih držav. Iz našega kluba se je tekmovanja v vseh štirih dneh udeležilo 23 tekmovalcev.


Prvi dan smo na prizorišču tekme v prelepem vročem popoldanskem Kopru takoj zavohali prelep morski zrak, ki je marsikoga razveselil. Nekatere, seveda predvsem punce, je navdušil ciljni prostor, ki je bil postavljen tik pred prizoriščem scene Usodnega vina. Vendar brez skrbi, to nas ni dekoncentriralo, kajti vsi smo bili z glavami že na tekmi. Vsi predstavniki našega kluba so se na tekmi odlično izkazali in konkurenci napovedali težek boj za naslednje dni. Posegli smo kar po treh prvih mestih in se na koncu za nagrado odpravili na zaslužen sladoled.


V soboto nismo imeli sreče z vremenom. Čeprav so napovedi kazale le na rahle plohe smo doživeli pravi naliv, vendar nas to ni ustavilo in vseeno se je osem članov našega kluba podalo v spomladanski kraški gozd v okolici Podgrada. No, na vse zadnje nas je gnala misel na velikonočno potico, pirhe, šunko… Sama tekma je bila zelo težka zaradi zelo močnih padavin, ki so se ves čas stopnjevale, posledično pa smo imeli zelo spolzek teren, ki nam je preprečil hitro izvedbo posameznih etap. Kljub oteženim okoliščinam smo dosegli nekaj odličnih rezultatov.


Tretji dan se je tekma ponovno odvijala v okolici vasi Podgrad, le da so nam organizatorji progo strasirali na tehnično še zahtevnejšem terenu, ki pa je bil tokrat obsijan s soncem. Marsikdo je v gozdu zašel iz predvidene poti in tako zapravil dobro uvrstitev. Teren v gozdu tudi tokrat ni bil idealen za tek, saj je bilo vse premočeno od prejšnjega dne. Na koncu v cilju nismo videli veliko nasmejanih obrazov, smo pa kljub malo slabšim uvrstitvam nabrali nekaj novih izkušenj.


Četrti in hkrati zadnji dan tekmovanja se je tekma odvijala pet minut vožnje severno od centra Ajdovščine. Nekaterim tekmovalcem je bilo prizorišče že znano, saj je na isti karti pred dvema letoma potekalo mednarodno tekmovanje Lipica OPEN. Pogled v dolino je bil čudovit. Na tekmi je kar nekaj tekmovalcev našega kluba premagalo svojo konkurenco. Po tekmi so tekmovalci drugih držav čakali na podelitev za skupni seštevek vseh štirih dni. Med nagrajenci tokrat ni bilo predstavnikov našega kluba. Nekatera dekleta smo prosti čas izkoristila za fotografiranje in poziranje za spomin na tekmo.


Sama mislim, da smo se člani našega kluba skozi vse štiri dni odlično odrezali in si nabrali veliko novih izkušenj iz zahtevnega terena.

bottom of page