top of page

Klubsko prvenstvo


Klubsko prvenstvo je trening tekma. Tekma, ki ne šteje niti za državno prvenstvo niti za Slovensko ligo. Toda vseeno je to tekma, ki je člani kluba ne smemo zamuditi. Zmagovalci klubskega prvenstva so namreč deležni velikega prestiža, ki ga med člani svojega kluba uživajo do naslednjega prvenstva.


Klubsko prvenstvo je tudi zabava. Čas po tekmovanju je rezerviran za klubski piknik in druženje s preostalimi člani kluba, tudi tistimi, ki zaradi študijskih ali delovnih obveznosti živijo v tujini, a se udeležijo prvenstva.


Čeprav smo mit o pomenu zmage na klubskem prvenstvu ustvarili sami, je zmagati vse prej kot lahko. Morda ste državni prvak v svoji starostni kategoriji, medalist na prvenstvu Jugovzhodne Evrope, celo svetovni prvak s prijateljske tekme učiteljev na Svetovnem šolskem prvenstvu v Turčiji; še vedno obstaja možnost, da na klubskem prvenstvu ne stopite niti na zmagovalni oder. Med napovedmi za najvišja mesta je tako mogoče zaslediti kopico različnih imen in marsikomu, ki sodi v krog favoritov za zmago, se kaj hitro lahko zgodi, da se na koncu komaj uvrsti v prvo deseterico.


Tokratno klubsko prvenstvo je potekalo v nedeljo, 12. junija, le streljaj iz Komende. Poligon za merejnje moči je predstavljal gozd pri »Snežnem stadionu Zalštad« v Zalogu pri Cerkljah. Kljub razmočenemu terenu smo bili tekmovalci odlično razpoloženi, saj v nasprotju s prvotnimi napovedmi ni bilo padavin.


Kot se za klubsko prvenstvo spodobi, je proga preverila tako telesno pripravo kot orientacijsko znanje. Ponovno se je, tako kot na vseh velikih tekmovanjih, izkazalo, da za orientacijski tek niso dovolj le hitre noge, ampa je potrebna tudi mirna glava. Kar nekaj tekmovalcev je zaradi psihičnega pritiska s progo opravilo pod pričakovanji.

Po razburljivi tekmi smo v petih tekmovalnih kategorijah dobili nove klubske prvake: med otroki do 10 let je presenetljivo zmagala Brina Kölner, drugo mesto je pripadlo Jaku Seljaku, tretje pa Luku Seljaku. Pri dekletih do 14 let je bila najhitrejša Nika Ravnikar, druga Tina Kern in tretja Katja Babič. Pri fantih je zlato medaljo osvojil Nejc Turk, srebro Domen Žurbi, bronast je bil Rok Kern. Med ženskami so bile najhitrejše mladinke Zala Zavrl, Patricija Primožič in Ana Pia Pogačar, pri moških pa Nejc Zorman, Matic Blaž in Blaž Kölner.


Pred zasluženimi krajšimi počitnicami v juliju nas čaka še zadnja tekma spomladanskega dela sezone Slovenske lige na Igu, mlajši mladinci se bodo udeležili Svetovnih iger v avstrijskem Celovcu, Zala Zavrl, Polona Jezeršek, Matic Blaž in Žan Ravnikar pa Evropskega mladinskega prvenstva na Poljskem.

bottom of page