top of page
TRENING KAMP - VOJSKO NAD IDRIJO

14.01.2019 | Ana Pia Pogačar

Zadnje decembrske dni smo mladi orientacisti Orientacijskega kluba Komenda izkoristili na najboljši možni način, saj smo počeli to, kar najbolje znamo. Dan potem, ko nas je po domovih obiskal Božiček, smo se odpravili na Vojsko, kjer so nas čakali trije dnevi priprav.

Že zgodaj zjutraj smo se zbrali pred športno dvorano in kmalu je bilo jasno, da nam zagotovo ne bo dolgčas. V zraku je bilo poleg mraza čutiti pričakovanje in željo po novih dogodivščinah. Prvi trening smo odtekli na Kalcah in se nato odpravili proti Vojskem, kjer nas je že čakalo kosilo. Časa za počitek ni bilo veliko, saj smo lovili zadnje sončne žarke in vsaj nekaj svetlobe za popoldanski trening. Ta trening je bil najbrž najtežji na kampu, saj smo tekli na povsem novi karti, ki ima zahteven teren in za povrh je bila na trenutke karta precej slaba in netočna, kar je povzročalo kar nekaj preglavic. Ampak to nas ni ustavilo in na koncu smo se iz gozda vsi vrnili dobre volje ter zadovoljni po zahtevnem treningu. Po krajšem boju za prevlado pod tušem smo se zbrali v jedilnici, kjer nas je po večerji čakala analiza obeh treningov - primerjali smo vmesne čase, se pogovarjali o izbirah in napakah, ki smo jih naredili v gozdu. Sledile so predstavitve analiz nekaterih mladincev, povsem na koncu pa smo si prislužili tudi risanko. Napočil je čas za spanje, a pogovori v nekaterih sobah še dolgo niso zamrli…

Naslednjega jutra smo se prebudili v čudovit sončen dan, ki bi ga bilo škoda zapraviti za predolgo poležavanje. Kmalu po zajtrku smo se zato odpravili na treking, vsak na traso po svojih sposobnostih. Dan je bil res lep in naužili smo se prečudovitih razgledov, obenem pa opravili dober trening. Popoldne je bilo opaziti že nekaj utrujenosti, vendar nam trening intervalov zaradi tega ni bil prizanešen. Lokacija treninga je bila na res čudovitem delu gozda, kjer se je dalo teči hitro. Po treningu ter gneči v kopalnici smo na koncu kljub nestrpnosti vsi dobili večerjo. Po njej nas je zopet čakala analiza, predstavitve, za konec pa še kviz, kjer smo v skupinah preizkusili naše orientacijsko in splošno znanje. Večera vseeno še zdaleč ni bilo konec - dokazali smo, da se ne znajdemo samo v gozdu, ampak tudi na plesišču, kjer smo se zavrteli v ritmu salse. Ker zna biti to precej utrujajoče, smo nekoliko kasneje vsi popadali v postelje, kjer so se znova razživeli zanimivi in prijetni pogovori.

V naslednjem jutru se je to nekoliko poznalo, a na srečo nas je trening čakal kasneje kot prejšnji dan. Po še enem zahtevnem treningu smo bili že vidno utrujeni in vsi smo se razveselili novice, da popoldanskega treninga ne bo. Namesto njega smo naredili temeljito analizo zadnjega, ostalo pa je še ravno toliko časa, da smo se pogovorili o vtisih in na hitro spakirali ter spraznili sobe. Nekaj čez četrto uro se je še zadnjič sprožil fotoaparat, takoj zatem pa so že zabrneli avtomobilski motorji in odpravili smo se proti domu.

Za nami je uspešen trening kamp, na katerem smo si pridobili nova znanja in se še močneje povezali med seboj ter v najboljši možni luči izkoristili počitnice. Vsi že komaj čakamo naslednjega!

arhiv dogodkov

OK Komenda, Orientacijski klub Komenda, Orienteering, Atletika Komenda, Atletski klub, Šport v Komendi

bottom of page