top of page
alpe adria orienteering cup

21.06.2017

Letos je naš klub doletela čast, da je organiziral prvo tekmo v okviru pomembne 3 dnevne mednarodne tekme Alpe Adria Orienteering Cup, na kateri so sodelovali orientacisti iz Avstrije, Italije, Nemčije, Hrvaške, Madžarske, Švice, Slovenije ter številnih drugih držav. Začeli smo izjemno – s tekmo štafet na kriškem gradu, ki je bila za gledalce zelo zanimiva. Marsikdo se je spraševal, zakaj je na travniku za razvalinami gradu zapičenih toliko količkov. Bilo jih je 100, služili pa so kartam – vsaka štafeta je imela na svojem količku karte za vse tri člane ekipe. Ob bučnem navijanju na štartu in ob predajah so noge kar same tekle. Takšna tekma orientacistom  še dodatno dvigne nivo adrenalina. Prvič zato, ker tekmujejo za ekipo, drugič zato, ker tekmeci vsako napako v gozdu hitro kaznujejo.

V soboto je bila dopoldanska tekma na kraškem terenu v Kalcah, zvečer pa še šprint v Tivoliju. Prvaka Alpe Adria O-cup je prinesla finalna tekma, ki je bila v nedeljo na Dobenem.

Posebnost te tekme je, da vsaka država oziroma pokrajina sestavi svojo ekipo. Ekipa, ki doseže največ točk se okiti z nazivom prvaka in dobi velik prehodni pokal, ki ga naslednje leto izroči novemu zmagovalcu.  Slovenska ekipa (v njej so bili tudi člani OK Komenda - Matic Blaž, Polona Jezeršek, Žan in Monika Ravnikar, Barbara Pavlinič, Ana Pia Pogačar, Domen Kavčič, Zala Zavrl, Blaž Kölner in Irena Hacin Kölner) je v konkurenci 12 ekip osvojila izvrstno drugo mesto. Le za nekaj točk je zaostala za prvouvrščeno ekipo avstrijske pokrajine Štajerske.

arhiv dogodkov

OK Komenda, Orientacijski klub Komenda, Orienteering, Atletika Komenda, Atletski klub, Šport v Komendi

bottom of page