top of page
Čestitka ob osvojitvi SOL 2019 in SSOL 2019

23.10.2019 | Irena Hacin Kölner

Dragi člani Orientacijskega kluba Komenda!

V nedeljo 20. 10. 2019 smo lahko prvič v zgodovini našega kluba dvignili pokal za najboljši slovenski orientacijski klub v Slovenski orientacijski ligi. Do sedaj sta se z njim lahko pohvalila le Orientacijski klub Polaris, ki ga je osvojil leta 1999, vsa ostala leta od 1998 dalje pa OK Azimut. Konkurenca je za razvoj vedno dobrodošla. In tako je tudi v orientaciji.

    

Letošnjo sezono ste se člani izjemno izkazali – tako z redno udeležbo na tekmah kot tudi osvojenimi točkami. Že v Kopru so nam čestitali predsednica OZS Ana Pribakovič Borštnik, predstavnik ŠOK-a Boris Eržen in častni član OZS Vlado Sedej (član OK Azimut), kasneje tudi Aleš Poljanšek, nekdanji predsednik OK Azimut. Dosežen rezultat se ni zgodil čez noč, ampak je rezultat 15 – letnega dela v klubu – tako dela v telovadnici in gozdu kot za računalnikom. Verjamem, da bo naš uspeh zgled ostalim klubom, da se izplača vztrajati.

 

Klub temelji na delu z mladimi in želi za ta šport navdušiti vse družinske člane. Po najboljših močeh finančno podpiramo mladince na njihovih mednarodnih tekmovanjih. Skupaj z njimi se veselimo, ko postavljajo nove mejnike slovenske orientacije. Odprti smo za sveže ideje, ki jih s skupnimi močmi in našim raznovrstnim znanjem, zmoremo hitro uresničiti. Orientacijo promoviramo na bližnjih sejmih, priključili smo se projektu Mercatorja »Zmigaj se do brezplačne vadbe«, postavili smo stalno orientacijsko progo, ki beleži dobro obiskanost. Iščemo nove izzive in priložnosti. Tako bomo že v naslednjem letu od 17. 4. do 19. 4. 2020 izvedli tridnevno orientacijsko tekmovanje O-range cup.

 

V klubu ne manjka pozitivne energije in aktivnih posameznikom. Ob tej priložnosti se zahvaljujem vsem, ki na vadbah, taborih, tekmah ali kako drugače pomagate soustvarjati našo zgodbo. Posebna zahvala gre članom izvršnega odbora – podpredsednici Romani Zupan, Moniki Ravnikar, Maticu Blažu, Blažu Kölnerju, Francu Malusu, Tomažu Pustu, Žanu Ravnikarju in Borutu Seljaku ter Gregorju Zupanu. Oni poskrbijo, da ideje zagledajo luč sveta.

 

Dragi člani – iskrene čestitke za vaše tekmovalne uspehe v letošnji ligi!

arhiv dogodkov

OK Komenda, Orientacijski klub Komenda, Orienteering, Atletika Komenda, Atletski klub, Šport v Komendi

bottom of page