top of page
SOL3 - Škofja loka

14.04.2017

V soboto, 8.4.2017, je v Gorajtah pri Škofji Loki potekalo tekmovanje za 3. tekmo slovenske orientacijske lige na srednje dolgih progah. Gozd, v katerem v novoletnem času lahko srečaš svojega najljubšega pravljičnega junaka, so tokrat preplavili orientacisti. Med njimi je bilo kar 60 komendskih, na kar smo še posebej ponosni, saj je to naš letošnji rekord.

S progo smo se Komendčani več kot odlično spoprijeli, saj je podelitev žarela v oranžno-črnih barvah. V kategoriji M12 so prva štiri mesta osvojili naši - s šestimi sekundami prednosti je zmagal Tilen Zupan, sledili so mu Nejc Turk, Luka Seljak in Tamino Hölzer. V kategoriji M14 je zmagal Rok Kern, v M16 pa Domen Kavčič. Lovro Sirc si je v kategoriji M18 pritekel 3. mesto. Gotovo pa je daleč najboljša uvrstitev Matica Blaža, ki se je v elitni kategoriji povzpel na najvišjo stopničko in z več kot dvema minutama prednosti ugnal selektorja mladinske reprezentance.

Tudi dekleta niso bila od muh - v kategorij Ž12 sta prvo in drugo mesto zasedli Vita Malus (1) in Lucija Kavčič (2), pri dekletih do 14 let pa je Nika Ravnikar zmagala pred klubsko kolegico Katjo Babič. Ana Pia Pogačar je v kategoriji Ž16 zmagala s skoraj uro prednosti. Polona Jezeršek, Zala Zavrl in Patricija Primožič so si v kategoriji Ž18 pritekle 1., 3. in 4. mesto. V eliti je Monika Ravnikar odlično zastopala komendske barve in se povzpela na tretjo stopničko. Tudi Romana Zupan in Petra Stojan sta se odlično odrezali v Ž21B - pritekli sta si 1. in 3. mesto. Čestitke tudi vsem, ki so se prvič podali na progo. Za to je potrebno nekaj poguma, ki je na koncu nagrajen z velikim zadovoljstvom, da ti je uspelo.

Po tekmi smo energijo sproščali še na igrišču z raznimi družabnimi igrami – tokrat je Barbara Pavlinič iz svoje torbe potegnila »gumitvist« in zabava se je začela. Fante je nogometno igrišče naravnost vabilo k igram z žogo. Odlično vreme, dobra organizacija, veliko veselja in komendskih barv so naravnost odlična kombinacija za super sobotni dan. Mi že komaj čakamo naslednjo tekmo in nove izzive.

arhiv dogodkov

OK Komenda, Orientacijski klub Komenda, Orienteering, Atletika Komenda, Atletski klub, Šport v Komendi

bottom of page