top of page
SOL2 - lenart

04.04.2017

V nedeljo, 4. 4. 2017, se je na severovzhodu Slovenije, v Lenartu v Slovenskih Goricah, odvijala 2. tekma slovenske orientacijske lige in državno prvenstvo na ultra dolgih razdaljah. Tekmovalo je več kot 160 tekmovalcev iz Avstrije, Hrvaške, Španije in Slovenije.

 

Le najboljši orientacisti in orientacistke so se podali na več kot 16 oz. 10 kilometrov dolgo progo. Vsi smo bučno navijali za vse tekmovalce, še posebej pa za naše »ultraprogaše«. Med moško elito je bil najhitrejši Komendčan Matic Blaž, ki je za 16-kilometrsko progo potreboval malo več kot dve uri in je med najboljšimi slovenskimi orientacisti zasedel odlično 6. mesto. Čestitke tudi Blažu Kölnerju in Gregorju Zupanu, ki sta prav tako premagala ultra dolgo progo.

 

Tudi med »ultraprogašicami« smo imeli Komendčani predstavnico; korajžno se je na 10-kilometrsko pot podala Monika Ravnikar in uspešno našla vseh 22 kontrolnih točk.

 

V kategoriji Ž21B sta odlično opravili s progo Petra Stojan, ki je bila druga in Romana Zupan kot tretje uvrščena.

 

Stopničke smo osvojili tudi v M21A, kjer je Simon Kurinčič pritekel v cilj kot drugi. Prav tako sta se v gozdu med kontrolnimi točkami v M21B odlično znašla Franc Malus in naš novi predsednik Janez Zavrl ter se zavihtela na drugo in tretjo stopničko.

 

Mi, mlajši tekmovalci, smo se sicer spoprijeli s krajšimi progami, a nismo prav nič varčevali s svojimi moči. Temu primerni so tudi rezultati: ODLIČNI. Upamo, da nas pohvali tudi glavni trener. Med dečki do 12 let se je na najvišjo stopničko povzpel Tilen Zupan, drugo mesto pa je osvojil Nejc Turk. Med tekmovalci v M14 sta Domen Žurbi in Rok Kern pritekla na 7. in 9. mesto. S 5,5 km dolgo progo v M16 se je spoprijel Domen Kavčič in zasedel 4. mesto. Med deklicami do 12 let je Lucija Kavčič zaostala le za eno tekmovalko. V kategoriji Ž14 pa je zmagovalni oder zažarel v oranžno-črni barvi, saj so Komendčanke Katja Babič, Nika Ravnikar in Karin Pust zasedle prva tri mesta. Tudi v Ž16 je zmaga pripadla Komendi, prva je bila Ana Pia Pogačar. Zala Zavrl in Polona Jezeršek sta bili s 4. in 5. mestom najbolje uvrščeni Slovenki v Ž18.

 

Topla aprilska nedelja, odlična tekma v organizaciji Orientacijskega kluba Polaris, vesela komendska druščina in seveda odlični rezultati OK Komenda… komaj čakamo ponovitve na naslednji tekmi.

arhiv dogodkov

OK Komenda, Orientacijski klub Komenda, Orienteering, Atletika Komenda, Atletski klub, Šport v Komendi

bottom of page