top of page
SOL1 - LIPICA

12.03.2017

Za nami je 2. dan Lipice open, mednarodnega orientacijskega tekmovanja, ki vsako leto na Kras v zgodnje spomladanskem času privabi prek 1000 orientacijskih tekačev z vsega sveta.

Današnje etape, ki je štela tudi za 1. tekmo Slovenske orientacijske lige 2017, se je udeležilo tudi 50 športnikov iz Orientacijskega kluba Komenda. Na terenu, na katerem je svoje mojstrstvo pred leti preizkusil tudi večkratni svetovni prvak Thierry Gueorgiou, smo se Komendčani tudi danes odrezali odlično: v kategoriji M35 je v absolutni konkurenci 3. mesto osvojil Blaž Kölner, 3. je bila v ženski kategoriji 21B tudi Barbara Pavlinič. Med deseterico se je v močni mednarodni konkurenci uspelo uvrstiti še Tilnu Zupanu (5. mesto), Nejcu Turku (9. mesto) in Miklavžu Grumu (10. mesto, vsi trije v kategoriji M12), Katji Babič (6. mesto, Ž14) Moniki Ravnikar (6. mesto, Ž20), Romani Zupan (6. mesto Ž21B), Viti Malus (9. mesto, Ž12) in Maticu Blažu, ki je bil med najstarejšimi mladinci do 18. let 10.

Prav nobenemu, ki smo to nedeljo preživeli pod toplim kraškim soncem, ni bilo žal porabljenega dneva - prebujajoča se pomladna pokrajina, neokrnjena narava, družba ljudi s pozitivno energijo in dejavnost, nam najljubša - vse to je pričaralo čudovito vzdušje, katerega bodo nekateri od nas okušali še jutri in vse dni do sredine tedna, ko se 5-dnevno tekmovanje konča. Vsem ostalim, ki bomo vstopili v nov delovni teden, pa bo z energijo, ki smo se je naužili na Lipici, ob obveznostih, ki nas čakajo, precej lažje.

arhiv dogodkov

OK Komenda, Orientacijski klub Komenda, Orienteering, Atletika Komenda, Atletski klub, Šport v Komendi

bottom of page