top of page
arhiv dogodkov

NAMESTO NA KAVČU, NA SONČNEM KRASU

19.01.2020 | Petra Stojan

S pregovorom, da se z jutrom dan pozna, se zagotovo strinja vsak orientacist. V nedeljo, 19. januarja 2019, bi lahko dolgo spali in imeli pozen zajtrk, dan pa bi preživeli doma, kjer bi si hitro našli kar nekaj opravkov, ki bi nas zadržali notri.


Nekaterim članom OK Komenda pa je budilka zazvonila, in ob 8.30 so se podali na pot proti Primorski. Že na poti jih je spremljalo lepo sončno vreme in modro nebo. Prispeli so v Padriče, majhen kraj, takoj za italijansko mejo, kjer je potekala 13. izvedba orientacijske tekme Brez meja, v organizaciji športnega društva zamejskih Slovencev ŠDD Gaja. Že na samem prizorišču je bilo opaziti, da je prišlo več tekmovalcev iz Italije, Avstrije in Slovenije. Člani OK Komenda so omenjeno tekmo izbrali za klubsko prvenstvo, kjer je klub dobil nove klubske prvake in prvakinje v več kategorijah. Med skoraj 40 tekmovalci iz OK Komenda se je v najmlajši kategoriji dečki do 12 let zmage veselil Anže Kölner, pri deklicah pa njegova sestra Brina Kölner. V mladinski kategoriji (do 16 let) je med mladinkami zmago odnesla Tina Kern, med mladinci pa Nejc Turk. V najmočnejši kategoriji (eliti) sta nova klubska prvaka Katja Babič in Žan Ravnikar, ki sta zasedla tudi absolutno prvo in drugo mesto med vsemi tekmovalci na mednarodnem tekmovanju Brez meja. Seveda pa ne smemo pozabiti na veteransko klubsko kategorijo (nad 35 let), kjer je zmaga ostala v družini, saj je med veterankami zmagala Irena, med veterani pa Blaž Kölner. Vsem novim klubskim prvakom čestitamo.


Tekmovanje je potekalo po zahtevnem kraškem terenu, vendar v prelepem vremenu. Za odlično organizacijo se OK Komenda zahvaljuje prijateljem iz orientacijskega kluba Gaja. Zadovoljni so bili tudi vsi, ki niso uspeli priti na zmagovalne stopničke, saj so nedeljo preživeli aktivno na sončnem Krasu v super družbi in prekrasnem okolju.

OK Komenda, Orientacijski klub Komenda, Orienteering, Atletika Komenda, Atletski klub, Šport v Komendi

bottom of page