top of page

Praznični trening kamp Orientacijskega kluba Komenda - Pliskovica

Po božičnih praznikih, med 26. in 29. decembrom 2019, se je 21 orientacistov našega kluba tokrat podilo po kraških gozdovih v okolici Pliskovice. Kraški teren je za nas orientaciste prava poslastica.

Dopoldneve smo preživeli v gozdu na treningih orientacije, popoldneve pa smo izkoristili za različne izlete, v katere smo vnesli tudi tek in orientacijo. Tako smo pretekli Pliskino pot, kjer smo namesto kontrolnih točk iskali ovčke, ki so nam kazale pravo pot. Spet drugič smo z zemljevidom v roki po pravem labirintu ulic v vasi Štanjel iskali jaslice, ki so jih na ogled postavili prebivalci. Ogledali smo si tudi Lojzovo, Klobasjo in Krompirjevo jamo, ki so v prvi svetovni vojni služile vojakom.

Večeri so bili namenjeni analizam treningov in druženju. Mlajši so se naučili prenesti sled na računalnik in skupaj smo analizirali, katero izbiro poti je kdo izbral na terenu in iskali možnosti za izboljšave.

Vrhunec treningov je bil zadnji dan, ko smo se razdelili v pare, kjer smo se pomešali orientacisti različnih generacije. Vsak član para je iskal kontrolne točke na eni strani ceste, na cesti je sledila predaja čipa in karte. Trening se je zelo hitro sprevrgel v pravo tekmovanje, saj nas je glasno navijanje vzpodbudilo, da smo se vsi maksimalno potrudili, kot da bi šlo za medalje. Priprave smo zaključili zadovoljni in nasmejani, prepričani, da se kmalu spet srečamo v naravi.



bottom of page