top of page

Orientacijsko pustolovski tabor - Bohinj 2019

V sredo 21.8.2019 smo se ob 8:00 zbrali v Škofji Loki. Ko smo naložili prtljago in se poslovili od staršev, smo se podali po Škofji Loki. Odšli smo v smeri proti gradu in poiskali nekaj kontrolnih točk. Pot smo nadaljevali proti železniški postaji, kjer smo imeli malico. Vlak je odpeljal ob 10:23. Z vlakom smo se peljali do Bohinjske Bistrice in se odpravili PEŠ proti Bohinju. Hodili smo dobri 2 uri in vmes imeli 2 postanka. Ko smo prispeli do Bohinja, nas je kombi odpeljal do Gozdne šole. Razpakirali smo stvari v šotore. Po tem smo se šli kopat v jezero, nato smo imeli trening orientacije v labirintu. Tako postavljenega labirinta še nisem videla. Po dobri večerji smo se malo pogovarjali in se družili ob zanimivih spoznavnih igrah.

V četrtek zjutraj smo imeli jutranjo telovadbo v velikem šotoru, ker je deževalo. Po telovadbi smo se odpravili na zajtrk. Ker je nehalo deževati smo imeli najprej trening orientacije v Gozdni šoli, potem pa še v gozdu. Bolj izkušeni smo popravljali karto Gozdne šole, začetniki so vadili »gosenico«. Po kosilu smo imeli prosti čas. Odšli smo na plažo se kopali in se vozili s čolnom. Namesto popoldanskega treninga smo šli na pohod do korit Mostnice. Kombi nas je odpeljal do začetka naše poti. Šli smo mimo Hudičevega mosta, »slončka«, »razpočene posode«. Vmes smo jedli deteljice. Trener Blaž nam je povedal zgodbo o Hudičevem mostu. Ko smo prispeli v Gozdno šolo so fantje že kurili ogenj. Ena skupina je leskove palice za peko hrenovk nalomila že na poti, ostali smo jih poiskali v bližnjem gozdu, ko smo se vrnili. Za večerjo smo si spekli hrenovke. Sledila je težko pričakovana igra »svečka«. Zavladala je napetost ob pričakovanju ali nam jo bo uspelo upihniti. Ko smo končali z igro je bil čas za spanje.

V petek smo imeli jutranjo telovadbo ponovno v šotoru. Po zajtrku smo imeli v jedilnici analizo četrtkovega treninga (padal je dež). Potem je trenerka Tina pripravila igro iskanje predmeta, ki ga je skrila v Borutove lase. To je bil hec. Prenehalo je deževati in odpravili smo se na malo bolj oddaljen trening. Med treningom nas je ujel dež, zato smo se skrili pod streho, ki je puščala tako močno, da smo pod njo stali z dežnikom. Ko je nehalo deževati smo odtekli še vsak eno progo, nato pa smo odpešačili nazaj proti Gozdni šoli. Ko smo prispeli, nas je že čakalo kosilo. Po kosilu so se nekateri šli kopat, fantje so odšli lovit ribe (žal brez uspeha), ostali pa smo šli na plažo, metali kamenje in jih nabirali. Ko smo prišli nazaj v Gozdno šolo, smo punce risale na kamne, ki smo jih nabrale pri jezeru. Ko smo končale, nam je trenerka Romana pokazala posebno tehniko delanja zapestnic in delale smo še zapestnice. Medtem so mladinci, fantje in trenerji pripravili vse za trening štafet po karti Gozdne šole. Mladinci so sestavili 9 ekip po 3 člane. Bilo je zelo zanimivo. Veliko skupin je bilo diskvalificiranih. Ko smo končali štafete, smo odšli na večerjo. Po večerji smo imeli sestanek za sobotni dan, ko smo šli vsi na tekmo. Eni prvič.

V noči iz petka na soboto nas večina ni dobro spala, ker je 2 uri močno deževalo, grmelo in se bliskalo. Po »naporni« noči smo imeli jutranjo telovadbo na travniku. Po zajtrku so nekateri starši prišli na tekmo. Vsi skupaj smo se pripravili na tekmo in odšli proti štartu. Ko smo vsi prišli nazaj, smo šli v vodo. Zbrali smo se pri našem šotoru, kjer so nam mentorji podelili diplome. Podelili so tudi lepe lesene medalje za prve tri v vsaki kategoriji na tekmi. Po podelitvi smo se še malo podružili in odšli na kosilo, po kosilu pa so kmalu prišli vsi starši.

Ta tabor je bil poln veselja in smeha. Vsi upamo, da drugo leto ta tabor ponovimo.



bottom of page