top of page

Trening kamp na Črnem Vrhu nad Idrijo


Ravnokar se je zaključil naš prvi trening kamp mladinskih kategorij, ki smo ga izvedli v sodelovanju s še enim velikim slovenskim orientacijskim klubom OK Azimut. Zbrali smo nekaj vtisov naših mladink


Pretekli vikend sem preživela na trening kampu, na Črnem vrhu nad Idrijo. Tam smo pridobivali nove izkušnje, dosegali nove cilje in meni najpomembnejše, vsak dan sem uživala ob svojem najljubšem športu, orientaciji. Imeli smo kar šest odlično pripravljenih treningov, ki so bili zahtevni tako fizično, kot tehnično. Osvajali smo nove tehnike grobega in natančnega azimuta, ter s pomočjo koridorja izpopolnjevali našo natančnost na karti medtem ko tečemo. Na koncu dneva je sledil še kviz o znanju orientacije in o splošnem znanju. Naša skupina je na njem zbrala najvišje število točk. Zadnji dan smo svoje znanje preizkusili na prvi tekmi zimske lige. Proga je bila odlično zasnovana, tehnično zahtevna in sem jo, z izjemo ene večje napake, odtekla dobro. Po kosilu smo se skupaj z najmlajšimi lotili še tekme štafet, mešanih po spolu in starosti. Trening kamp je bil odlična izkušnja, na njem pa sem pridobila ogromno novega znanja.


Tina Kern



Najboljši občutek je, ko ves premražen in izčrpan prispeš v toplo kočo; si natočiš skodelico vročega čaja in se usedeš na kamin ob kakšni super družabni igri. Piko na i pa doda odlična družba Nike Ravnikar in ostalih :)


Karin Pust



V drugi polovici jesenskih počitnic nas je komendske orientaciste do 16 let v sklopu priprav na novo sezono čakal trening kamp. V četrtek se nas je pred Športno dvorano v Komendi zbrala pisana množica mladih orientacistov, trenerjev in spremljevalcev ter seveda nekaj staršev, ki so poskrbeli za prevoz do nekaterim nepoznanega, večini pa že poznanega Črnega Vrha nad Idrijo.


Polna pozitivne energije in željna osvajanja novih orientacijskih veščin sem nestrpno pričakovala prvi trening. To sem nekoliko kasneje tudi malo obžalovala, saj so me že po prvem treningu pošteno bolele noge. Spraševala sem se, kako bom zdržala še štiri treninge in tekmo, ki me je čakala v prihodnjih dneh.


A mi je ob spodbujanju naših mentorjev uspelo, ravno tako pa tudi vsem ostalim udeležencem. Zdržali smo vse naporne treninge, se zabavali ter aktivno preživeli celoten kamp. Zahvalila bi se mentorjem, ki so v pripravo vložili veliko truda, saj so nam pripravili raznolike in dinamične treninge, ki smo jih skupaj tudi analizirali. Predali so nam veliko svojega orientacijskega znanja in izkušenj. Ob večerih pa smo se pomerili v zanimivih in poučnih kvizih.


Če povem po resnici, sem bila po trening kampu utrujena. V teh treh dneh sem se znašla pred novimi zahtevnimi orientacijskimi nalogami, ki sem jih morala razrešiti in premagati. Prepričana sem, da sem se ob tem veliko naučila in pridobila kar nekaj novega orientacijskega znanja.


Nika Ravnikar


bottom of page